Tuesday, September 20, 2011

Kedai Hiasan - Romantika Kajang

Hari ni nak share tentang Kedai Hiasan Romantika yang sempat aku pergi last week.. bagi aku Kedai Hiasan Romantika ni tersangatlah menarik.. sebabnya boleh buat aku meroyan nak beli macam2 kat situ.. hihihihi.. 

Kedai Hiasan Romantika ni terlatak dalam Metro Point Kajang.. mula2 aku boleh la pulak pergi Metro Kajang cari kedai ni.. dah la berpusing2 cari parking, sekali dah sampai sana tanya orang mana kedai Romantika tu, diaorang kata bukan kat Metro Kajang tapi Metro Point Kajang.. adoi!!! punyalah susah cari parking sekali silap tempat la pulak..

First time sampai Metro Point Kajang tu.. shopping complex tu baru & x besar sangat.. orang pun x ramai.. nampak jer kedai Romantika tu, hati mula berbunga-bunga.. maklumlah kedai tu banyak bunga.. hihihi.. 

Rambang mata bila masuk kedai tu.. sebab hiasan kat Romantika ni cantik2.. 


Dulu aku pernah pergi Romantika yang dekat Shah Alam (refer entry terdahulu).. lebih kurang jer kedai yang dekat cawangan Shah Alam & Metro Point Kajang tu.. tapi bagi aku yang dekat Kajang tu lebih banyak pilihan terbaru.. nama pun kedai baru kan.. 


 

Kalau rumah korang ada konsep Inggeris, memang sesuai sangat beli perhiasan kat sini.. rumah aku bukan konsep Inggeris yer.. tapi masih banyak pilihan untuk mix & match dengan hiasan rumah aku.. 


Kebanyakan perhiasan dalam Romantika ni berunsurkan bunga.. tu yang menambahkan perasaan berbunga2 di hati aku tu.. hihihi.. 

Siapa yang pandai deco2 bunga boleh la beli bunga & pasu kat sini.. 


Aku memang x berapa pandai nak gubah2 bunga ni.. so aku beli yang dah siap jer.. 


Aku beli bunga untuk hiasan meja makan.. 

 
 
Naik seri cikit la meja makan aku.. hihihi.. puji meja makan sendiri pulak...


Jam dinding dalam gambar tu lah yang aku beli dekat Romantika Shah Alam..

So pada sesiapa yang rajin menghias & mendeco rumah tu, boleh la cuba singgah dekat kedai Romantika ni.. kalau korang rambang mata, jangan salahkan aku yer.. hihihi.. ingat tau, kedai ni dalam Metro Point Kajang (depan hospital Kajang).. 

Selamat mendeco!!



www.tips-fb.com
Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

25 comments:

  1. harus kempis wallet biler terjah sini...ai suka deco umah...kat mesia la kat sini nak letak lampu pow x der tempat...sadis betul ngeee

    ReplyDelete
  2. Best! Tapi ida tak suka bunga.. hehehhe~

    ReplyDelete
  3. oh, terima kasih sebab melawat blog saya. dan sekali lagi tq sebab buat post ni. sgt menghargai sebab kami satu kuarga tgh mencari kedai2 cenggini utk majlis adik saya...

    ReplyDelete
  4. yg dlm bekas bulat merah tu gula2 eh? comel jek :)

    ReplyDelete
  5. pergghyh comel giler la..tapi fulus lak takde..geram tgk2 brg mcm ni..aaauummmmm

    ReplyDelete
  6. dulu nak kawen, salu la akak gi kedai ni. Byk kat KL ni.
    Satu lagi kedai lebey kuang ni KK tu. Eh. KK ke apa tah. Kat jalan ampang ada la.

    ReplyDelete
  7. saya buat masa tak boleh nak hias2 rumah..anak dok tgh membesar karang pecah, sayangnya bukan senang nak dapat...

    ReplyDelete
  8. wah bestnya suka betul tempat2 cam nie..


    http://www.sinarraudah.com/2011/09/kisah-adik-nur-alia-nabilah-dari.html

    ReplyDelete
  9. suka jugak pg kt romantika ni . barang2 die semua cntik n murah ;)

    ReplyDelete
  10. mcm kedai kk home deco je kat jalan ampang. k.nik penah belikan lampu tido utk hadiah kawin bestfren. bertuah dia, k.nik pun xdpt cmtu..heheh. tp brg2 dlm tu mmg cantik2 n rambang mata nk pilih

    ReplyDelete
  11. ngeee ini klu ijah pergi ni sure rambang mata nk beli mcm2 hahah

    ReplyDelete
  12. kedai fav mama!
    kalo takde duit..baik takyah gi
    nnti meroyan kt dlm tu..
    semua benda suka..hehe

    ReplyDelete
  13. cantek kan..suke tgk bunga² tue..

    ReplyDelete
  14. nak hias rumah mesti kne ade duit gak kan..baru cantik :)

    ReplyDelete
  15. ni kedai peberet akk.. Rasa mcm nk nk bli jer smua brg tu, problemnya x der tpt pula nk letak

    ReplyDelete
  16. wow!! cantiknya kak! teringin nak ada rumah dan aksesori macam ni..harap2 jd kenyataan..nak deko sendiri..hehe

    ReplyDelete
  17. cantiknya meja rumah akak...hehe

    Ya Allah..kalau ila g dengan mama...komfom rabun mata tgk semua neh...macam 1 kedai nak beli kan..ehheh

    ReplyDelete
  18. saye pun suke masuk romantika ni.. bila masuk mula la berangan dgn barang2 mane tempat yg sesuai dlm umah.,. hehhehe.. cantik2.. harga pun ok.. hehehe..

    ReplyDelete
  19. baru ni ade gi sane..memng btambah rabun mata hitamku dgn hiasan yg ade..suke banget tapi hge pun leh tahan la..just beli pelapik meja je..nak mik jam dinding jugk next time..rembat ape yg ptut

    ReplyDelete
  20. saya berminat untuk menjual barang hiasan ni sebab memang cantik... tapi tau tak kat mana ye nak cari barang-barang ni? kalau ada info tempat yang murah tolong beritahu ye..

    ReplyDelete
  21. saya berminat nak buka kedai hiasan macam gini, tapi kat mana ye nak beli barang-barang tersebut yang murah-murah....

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ