Tuesday, October 18, 2011

Teka-Teki Waktu Bosan

 Teka teki menghilangkan rasa bosan di petang hari..




1) Paling banyak banyak binatang kat dalam hutan belantara, binatang ape yang pemalas?
Answer : Singa Jantan...pasal dia malas nak cukur misai sampai tebal satu muka....


2) Kenapa Amerika takut kat Jepun dan Jepun pulak takut kat Amerika?
Answer : Pasal Jepun ade Ultraman..Amerika pulak kan ade Superman..
 

3) Kalau kamu pandai, sila jawab soalan ini dalam bahasa Arab..
 
Soalan :

(i) Seorang Tua jatuh dari tingkat 40 lalu mati..
(ii) Siti Nurhaliza berlari keliling padang tanpa seurat benang..
(iii) Bulan depan gaji Rahim naik $1 juta..

Answer :

(A) Inna'lillah wa'inna'lillah hira'ji'unn. ....
(B) Astagh'firullah' hal'azimm. ......
(C) Al'hamdulillah. .........


4) Ade seorang budak , rumah tingkat 10 , tiap-tiap hari , dia naik lif sampai tingkat 8, terus naik tangga lagi 2 tingkat..kenapa pulak?
Answer : Sebab budak nie pendek ..tak sampai nak picit tingkat 10..
 

5) Kenapa baju Superman Ketat?
Answer : Kan kat depan baju dia tuu hurup " S " , baju dia size S lahhh..

Sumber: e-mail adieyza


P/S: semalam publish entry tentang iklan &signboard kelakar untuk hilangkan rasa mengantuk pada waktu petang di pejabat.. hari ni lak teka teki nak hilangkan rasa bosan pada waktu petang.. rasanya esok nak hilangkan rasa apa la pulak kan.. hihihihi..

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

11 comments:

  1. btul2.. nk rasa malas pulak.. hiii~

    ReplyDelete
  2. anum pun sama
    hehe
    banyak keja

    ReplyDelete
  3. kalau malaysia pun kena takut lar sebab ada boboiboy ngan cicakman hakhakhak

    ReplyDelete
  4. hehe..kebanyakan dr teka teki tu dh penah dgr..

    ReplyDelete
  5. hahaha.gelak golek2 baca.mood tgh sedih pun jadik hepi..:)

    ReplyDelete
  6. hehe..gelak yg last sekali tu..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ