Friday, October 28, 2011

Mak Mertua Dan FaceBook


 Semalam lepas balik kerja terus prepare untuk minum petang.. musim hujan sekarang ni membuatkan perut ni asyik rasa lapar jer.. masa tengah prepare untuk minum petang, encik adiey gelak2 panggil aku dari ruang tamu.. ingatkan kenapalah.. masa aku nak pergi dekat dia, nampak yang encik adiey gelak2 depan Miss White (nama lappy baru aku.. hahahaha).. sampai ruang tamu, dia suruh tengok siapa yang add aku dekat FB..
 
Terus macam terkejut ok!! eh, biar betul?? gosok2 mata sambil gelak2 dengan encik adiey.. nak tau x siapa yang add aku kat FB??
 


 
Mak mertua!!

Ye, mak mertua saya add saya di FB.. kamu ada?? hihihihi..

Lepas tu encik adiey terus sign out FB aku.. dia bukak FB dia pulak.. kalau menantu pun mak add, anaknya dah tentu2lah mak add jugak..
 
Memang tergelak2 kitaorang suami isteri masa tu.. terus capai phone nak call mak.. sekali mak x angkat la pulak.. call rumah adik ipar yang angkat.. masa tu mak x ada kat rumah, keluar beli barang.. terus gelak2 cerita dengan adik ipar tentang mak mertua ada FB..

Malam tadi, kitaorang siap borak2 dengan mak kat FB.. padahal setiap hari jer calling2, tapi nak jugak borak2 kat FB.. tapi masa borak2 tu, memang aku & encik adiey gelak jer.. sebab rasa macam kelakar lak mak ada FB.. 
 
Alasan mak buat FB "sajer, nak luangkan masa".. tengok jawapan tu, nak luangkan masa ok.. hihihi..
 
Bila mak mertua request untuk list aku sebagai menantu kat FB, encik adiey makin gelak2.. katanya, moden betul la mak ni kan.. hihihi.. comel sungguh mak ni tau! 

P/S: x jadi nak deactive FB sebab lately ni macam dah "kebal" cikit.. Ya Allah, kuatkanlah semangat hamba-Mu ini dalam menghadapi sebarang ujian..

Photobucket

28 comments:

  1. oklah tue
    zaman skrng almost pakai fb
    my mum ada fb just mum in law jer x der....zaman IT khen

    ReplyDelete
  2. wahahaha tak dpt bygkan mak mertua i ada fb.. hehehe. tp adik-beradik mak mertua semua ada fb kecuali dia. rasanya kalau dia tak amik option pencen awal pun mesti ada fb gak..

    mmg kelaslah mak mertua zana ehehehe :)

    ReplyDelete
  3. mak mertua i pon ada fb
    ayah i pun ada :)

    ReplyDelete
  4. huhu..untungnye dia mak mentua ada fb..Pu bukan kata mak mentua, mak sendiri pun tak pandai ber fb bagai..hehehe

    ReplyDelete
  5. waa.. *untungnya... >,<*

    nak gambar camtu gak satu hari nanti~

    ReplyDelete
  6. dasyat tu mak mertua pun ada fb, mungkin banyak masa lapang kot..sekarang ni dah ada kemudahan yang lagi cepat..

    ReplyDelete
  7. Jangan main-main mak dah boleh tengok apa yg di chat menantu dia di fb. Best kan...:)

    ReplyDelete
  8. ni mesti pengaruh iklan biskut kt tv tu..
    "mak bila lagi nak buat facebook?"
    "sekarang pun bolehhhh.."
    hehe..

    ReplyDelete
  9. wah... khelass mak mertua akak :)

    ReplyDelete
  10. hahhaha..chinta tergelak baca n3 ni...zaman dah berubah kan...mak mertua pun ada...sweet je pic kat ats tu..;)

    ReplyDelete
  11. wah. moden nya mak mertua akak. hehe

    ReplyDelete
  12. Kellassss mak mentuanya.. ekekekeke

    ReplyDelete
  13. sib baik ai takda mertua uuuu...
    hehehhe


    advance la mertua zana...
    lepas ni kena behave je kat fb ek...hihihi

    ReplyDelete
  14. my MIL pon ada fb..jgn maen mak mertua skang..canggih manggih!hehe

    ReplyDelete
  15. Salam zana..untung menantu skrgkan?ada FB nk sembang2 ngan mertua.MIL k.atie dah tua..umur dia 80 tahun.

    ReplyDelete
  16. wah..best gle sis!sempoi gle..hee

    ReplyDelete
  17. mak mertua zaman moden nie..hehe

    ReplyDelete
  18. jgn pandang rendah kat org lama..

    mak2 skrg semua dah ada fb kot, ahaha

    ReplyDelete
  19. tehee.sok2 beliau online guna ipad ja. hikss

    ReplyDelete
  20. haha cool la mak mertua akak . mak fadh bt fb pown fadh da gelak2, ni kn mak mertua kan..kiki

    ReplyDelete
  21. kelas lah mak mertua zana..ada FB...dasyat tu...

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...