Saturday, October 1, 2011

Tips Penjagaan Wajah


~ Tangan hendaklah dicuci sebelum menyentuh kulit wajah! 

~ Lakukan pembersihan muka dengan produk penjagaan wajah yang sesuai, lakukan di pagi hari kerana kulit akan mengeluarkan lemak dan kotoran pada malam hari. 

~ Lakukan juga pembersihan muka di malam hari kerana walaupun anda tidak memakai make-up kerana kulit muka terdedah pada kotoran.

~ Urutkan wajah anda dengan lembut di waktu hendak tidur selama 2-3 minit. Ia dapat menghilangkan keletihan dan sel-sel kulit dapat berfungsi dengan baik. 

~ Lindungi  kulit anda dengan krim pelindung suria yang bersesuaian dengan kulit. 

~ Bersenam selama 30 minit 3 kali seminggu juga dapat menyihatkan kulit. 


~ PENTING!!!! Perbanyakkan minum air putih (air masak) dianggarkan 8 gelas sehari atau lebih ketika melakukan senaman.

6 comments:

  1. Tips yang bagus.. nak kena ikut tips ni.. barula dapat wajah yang tampan menawan.. ececececeh.. HEHE


    MySuaraBlog: Pekerja Yang Dah Tua Kerepot

    ReplyDelete
  2. saya x suka pakai krim...x selesa... :)

    ReplyDelete
  3. bersenam??

    bkn 3 kali seminggu, sethn 3 kali pun tak tentu. huhu :D

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. tips yang berguna sis...thnx..:)

    ReplyDelete
  6. menarrikkkk...blogwalkinggg..mari jenguk jenguk blog saya ehehehe...ada giveaway contesttt...zasssss

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...