Saturday, October 1, 2011

Tips Penjagaan Wajah


~ Tangan hendaklah dicuci sebelum menyentuh kulit wajah! 

~ Lakukan pembersihan muka dengan produk penjagaan wajah yang sesuai, lakukan di pagi hari kerana kulit akan mengeluarkan lemak dan kotoran pada malam hari. 

~ Lakukan juga pembersihan muka di malam hari kerana walaupun anda tidak memakai make-up kerana kulit muka terdedah pada kotoran.

~ Urutkan wajah anda dengan lembut di waktu hendak tidur selama 2-3 minit. Ia dapat menghilangkan keletihan dan sel-sel kulit dapat berfungsi dengan baik. 

~ Lindungi  kulit anda dengan krim pelindung suria yang bersesuaian dengan kulit. 

~ Bersenam selama 30 minit 3 kali seminggu juga dapat menyihatkan kulit. 


~ PENTING!!!! Perbanyakkan minum air putih (air masak) dianggarkan 8 gelas sehari atau lebih ketika melakukan senaman.

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

6 comments:

  1. Tips yang bagus.. nak kena ikut tips ni.. barula dapat wajah yang tampan menawan.. ececececeh.. HEHE


    MySuaraBlog: Pekerja Yang Dah Tua Kerepot

    ReplyDelete
  2. saya x suka pakai krim...x selesa... :)

    ReplyDelete
  3. bersenam??

    bkn 3 kali seminggu, sethn 3 kali pun tak tentu. huhu :D

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. tips yang berguna sis...thnx..:)

    ReplyDelete
  6. menarrikkkk...blogwalkinggg..mari jenguk jenguk blog saya ehehehe...ada giveaway contesttt...zasssss

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ