Wednesday, October 19, 2011

Peribahasa Moden

Entry menghilangkan rasa mengantuk dah buat, entry menghilangkan rasa bosan dah buat, so hari ni buat entry menghilangkan rasa malas pulak..


Peribahasa: Lembu punya susu, Nestle dapat nama.
Maknanya: Macam mana keras bekerja pun, macam mana nya canggih idea kita pun, last last, boss jugak yang dapat nama. 

 
Peribahasa: Melepaskan batuk didalam lift.
Maknanya: Helo! Kalau nak lepaskan penyakit atau kuman tu carilah tempat yang sesuai!

 
Peribahasa:Sepandai -pandai tupai melompat, tak pernah masok ke sukan Olimpik jua.
Maknanya: Jangan macam bagus....pasal yg macam bagus tu lah selalunya tak bagus.

 
Peribahasa: Biar putih tulang jangan kuning gigi..
Maknanya: Macam mana nya hensem ke, macho ke, hero ke, kalau gigi tu tak jaga, kuning-berkarat, jangan lah eksen kental nak tackle pompan. 

 
Peribahasa: Kalau tidak ader angin masakan satu LRT boleh bau busuk?
Maknanya: Ada orang kentotlah tu...

 
Peribahasa: Ader udang di sebalik udang lain
Maknanya: Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang....check betul-betul, mesti ader sorang lagi...... kat bawah ke....kat tengah ke...tengah baring ke....

 
Peribahasa: Hidung tak mancung, gigi pulak yang mancung.
Maknanya: maknernyer . . maknernya... Jgn nak tersengeh2 kat depan PC. Pi ah buat keje...

p/s: masih malas nak buat kerja ke? hihihihi
 
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

7 comments:

  1. yeyeye
    dapat belajar peribahasa ptg nie

    ReplyDelete
  2. comel la plak peribahasa ni..like!! bole guna ni.;)

    ReplyDelete
  3. adeh...terkene sudah...gigi mancung lagi...hamik kau...

    ReplyDelete
  4. Kekekekke lawak plak baca peribahasa-peribahasa baru ni...

    ReplyDelete
  5. hahaha....x per dh kul 5, leh tgk PC

    ReplyDelete
  6. haha..mcm2..hari rabu kak..asik terpikir bila lah nk cuti..haha

    ReplyDelete
  7. yeaaahh zana peribahasa terakhir tol kene btg idung hahahahahahha

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ