Thursday, October 13, 2011

Terkejut - Blog Kena Delete


Entry sesi meluah perasaan di pagi hari..
 
Semalam petang, sebelum balik kerja, aku TERKEJUT habis bila tak dapat bukak blog.. yang lagi TERKEJUT yer, siap keluar notice mengatakan yang blog aDieyZa dah x wujud dan telah di delete.. 
 


 
peeerrrrggggghhhhhhhh!!! 
 
Masa tu rasa nak nangis ok.. terus rasa macam menggigil 1 badan.. rasa stress gilerrrrr.. terus bayangkan kalau blog ni betul2 hilang!

Mulalah aku fikir yang blog aku kena godam ke.. ceh, budget blog popular sangat ke sampai orang nak godam?? huhuhuhu.. dalam masa menggigil cari blog tu, sempat google cara nak back up blog.. padahal kalau betul blog ni dah kena delete, apa gunalah nak back up kan?? 

Masalah berlanjutan selama 10 minit.. so selama 10 minit tu hidup aku terus x aman.. semuanya kerana blog kesayangan.. siapalah yang x sayang blog sendiri kan.. penat2 hari2 menaip, meluah perasaan, letak gambar & kongsi suka duka dengan member blog tetiba blog kena delete.. 
 
Macam2 terbayang kat kepala otak ni.. semuanya kisah ngeri & menakutkan.. ngeri ok kalau tetiba semua entry hilang!! menakutkan ok kalau tetiba semua follower & member blog hilang!! kalau korang mesti korang pun rasa stress giler kan..

Lepas 10 minit, baru aku boleh masuk blog ni.. tu pun guna khidmat Google.. aku hentam jer segala mak nenek khidmat bantuan kat Google tu.. Google hantar verification code.. aku pun follow jer arahan Google tu.. nasib baik boleh bukak blog ni.. baru boleh bernafas lega.. terus senyum meleret2 macam muka anak dara nak kena pinang.. hihihi..

Wahai blog kesayangan, janganlah buat saya terkejut2 macam ni lagi yer.. nanti cepat pulak saya dapat penyakit sakit jantung tau.. sayang blog ni ketat2!!!
 
P/S: lepas ni kena rajin back up blog la kan.. tak nak TERKEJUT macam semalam lagi.. semputttttttttttttttt... 
 
Nota tambahan : ada yang tanya tentang cara nak back up blog.. zana pun baru tau semalam.. hihihi.. pada yang nak tau caranya, cuba link ni yer.. hope dapat membantu korang semua.. http://syafzmagz.com/2011/05/cara-backup-post-blogspot/
 
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

15 comments:

  1. Kakak pernah kena sekali lalu dia minta hp no kita utk diberi verificarion no. Masuk verification ok. Sama kakak pun terkujat juga hihi....

    ReplyDelete
  2. ye ke!!mau menggigil ek, kalau blog betul2 jd mcm tu..nasib dah ok.. :)

    ReplyDelete
  3. zana seram kak ita..kak ita pun sayanggggggggg dengan blog kak ita ne..bebbanding FB...mcm nak buat backup tu.....

    ReplyDelete
  4. seramnya
    anum pun x leh bayangkan tetiba blog kena delete

    ReplyDelete
  5. Ala sunyila kalau blog akk xder.. Hihihi... Harapxderla lg notis mcm tu.. Huhuhu

    ReplyDelete
  6. oh tidak.. nsb baik ko teror dik pandai godek2 google bagai. kalo akak maunyer nangis siang malam 3 tahun berturut2 sebab meratap permata yg hilang ops! nk buat backup pn tak reti. hrp2 jgnle blog akak didelete. kalo terkena gak, zana... please help meeeeeee! hehehe...

    ReplyDelete
  7. Heheee suspen killerrrrss... kalau hakak kene gitu pun kompom meraungggg.... Nasib baik bukannye betul2 di deletekan... sellamatttt

    ReplyDelete
  8. mak aii... seram benor bunyi ny... jgn lh benda ni jd kat blog i... mmg pitam seminggu dibuatnya...

    ReplyDelete
  9. Hidup ku tak bermakan tanpa blog ! huwaaa...

    *Zana,ajar cmne nk back up blog*

    ReplyDelete
  10. blogspot ni saje tau naya zana...sian zana...cuak yer dik...yelar..ibarat cam diari kita hilang...mmg gelabah beb

    ReplyDelete
  11. OMG tak dapat di gambarkan kalau belog ku di delete..mesti meraung x berlagu di buatnya huhuhu...

    ReplyDelete
  12. akk pun x pernah buat backup, risau gak tu,,kalo tiba2 jd cam zana, mesti akk dh fengsan 10minit :)


    **zana, thanks ya info pasal apam tu kt kwn, smlm dia ada call...hehehe

    ReplyDelete
  13. eh ini kalo ke dua baca org buat entry mcm ni...risau gak dibueknyooo..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ